Petz kalandjai Washington D.C.-ben

-Hi, my name is Peter Kiss. -Hi, how's your surname spelled again? -K-I-S-S

Friss topikok

  • LoozerD: szerintem fake. valaki megszerezte az azonosítóját és beírt ide egy pár sort hogy azt higgyük mind... (2011.02.25. 00:19) Christmas & New Year
  • Junipie: @Junipie: nők körében* (2011.01.22. 15:24) (Zip x Rar)
  • Junipie: Lehet, hogy csak nem akarja, hogy kommentelj?:) (2011.01.14. 12:47) Sports-NFL
  • LoozerD: valamit megint sikerült megbütykölnöd, merthogy nem lehet hozzászólni a legutolsó posztodhoz :)) ... (2011.01.13. 18:19) Sports-NHL
  • Rynard: Working as intended :) Seriously. (2010.12.06. 01:45) Patch 1.1

2010.11.14. 06:42 Rynard

Recap

Hmm, nem túl jó ez az utólagos blogolás, mert azért én is sokmindent elfelejtek mire időt kerítek arra, hogy nekiüljek írni ide, emellett pedig első érzésből, nekifutásból, lehet, hogy jobb bejegyzéseket tudnék írni. Így most megpróbálom gyorsan összefoglalni az elmúlt 2 hetet, hogy eljussunk a jelenbe.

Ebben segítségemre van, hogy olyan nagyon sok dolog nem történt :) Volt halloween, bár én nem öltöztem be, viszont a gyerekek jöttek trick or treatelni, szóval egy tonna cukrot kiosztottunk nekik. Persze csak úgy minőségellenőrzési célból azért megkóstoltuk mindet, nehogy a gyerekek valami rosszat kapjanak, így nekünk is jutott az ünnepből valami jó :)

Azon a hétvégén volt egy nagy gyűlés a városban, a Rally to restore Sanity amit két híres humorista Jon Stewart és Stephen Colbert szervezett. Stewart a Daily Show nevű politikai (humor) magazint vezeti, Colbertet pedig onnan ismerthetjük, hogy a Megyeri-híd majdnem az ő nevét kapta. (A szavazásos sztorit gondolom mindenki ismeri.) Na lényeg, hogy állítólag Stewart még Obamánál is befolyásosabb ember, amit azért én nem hiszek, de a National Mallon megjelent több,mint 250.000 ember talán igen. (A Mall az a nagy zöld gyep DC közepén, ahol a Monument [ceruza] is van. Ha lepörgettek a harmadik bejegyzéshez, ott láthatjátok mögöttem) Na és, hogy miről is szólt? Hát, nem egyszerű, a lényeg az volt, hogy az emberek "tüntettek" azért, hogy a politika és a média őgy próbálja megjeleníteni a belpolitikai küzdelmeket, hogy azt állítja, az ország megosztott, az emberek egymás ellen vannak, hogy mindenki szélsőséges, stb. Colberték célja az volt, hogy bebizonyítsák, ez nem igaz, igenis az amerikai emberek minden nap együtt tesznek meg fontos dolgokat annak ellenére, hogy sokmindenben nem értenek egyet. De talán ez a videó jobban magyaráz, mint én:

Amúgy tényleg érdekes volt látni, hogy az emberek valami mellett is tudnak "tüntetni" nemcsak valami ellen. Viccesek voltak a táblák az emberek kezeiben, illetve sokan be is voltak öltözve Haloween maitt. (kedvencem egy 0,5X0,5-ös táblán: If your beliefs can fit to this board you should think again.)

 

Elkezdtem kondizni járni, először csak egy 7napos próba tagsággal, amit aztán megújítottam 3 hónapra. A vicces az, hogy a teremben szinte csak feketék illetve latinók járnak, és ők sem keverednek egymással. Szóval amikor az ember gyúr és jobbra néz, tetovált kigyúrt feketéket lát, ha balra néz, kigyúrt tetovált latinókat lát. Középen meg ott vagyok én. Kicsit az amerikai börtönfilmekre emlékeztet a történet :) De amúgy szerencsére jó fej mindenki, lehet velük haverkodni, sőt érdekes is velük úgy beszélgetni, hogy pl a latinok sokszor spanyol szavakat használnak azok helyett, amit nem tudnak angolul :) Jó lesz ez, meg legalább megvan a motiváció, hisz mindenki keményen edz.

 

Mindkét lakótársamnak van autója, de nem DC rendszámaik vannak, így nem parkolhatnak az utcán, különben megbüntetik őket. Kitalálták, hogy beállnak a hátsó udvarra, de mondanom sem kell, hogy a hátsó udvaron rengeteg gaz volt, illetve a talaj is nagyon egyenetlen és rengetek építkezési törmelék volt szétszórva. Az újságíró sráccal kitaláltuk, hogy rendbetesszük, bár ő csak a füvet akarta lenyírni, illetve virágfölddel kitölteni a gödröket. Én úgy voltam vele, hogyha már csinálunk valamit, csináljuk jól, így lenyírtuk a füvet, fölszedtük a sittet, építettünk egy normális alapot a kocsibejárónak a nagyobb téglákból, befedtük földdel és megerősítettük a tetejét. Több munka volt vele, mint az újságíró srác tervezte, haragudott is rám, amiért nem vagyok hajlandó összecsapni, de végül nagyon szuper lett. Ő is elismerte, és lány is örült neki. A tulaj pedig nagyon hálás volt, hogy rendbetettük az udvart, így grillezett nekünk húsokat és megvendégelt minket ebédre. Azt hiszem kellene valami mérnöki diplomát is csinálnom... :)

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://petzindc.blog.hu/api/trackback/id/tr442447412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LoozerD 2010.11.17. 22:04:06

Mi értelme van kommnentelni, ha nem engedélyezed, és így nem látszdnak a hozzászólások? te azért látod őket? na mindegy még egy próbát azért teszek :)

Há' itt a kert! ez sokkal jobb cím lett volna a postnak szerintem. Mellesleg üzenem az újságíró srácnak hogy nem működött volna a virágföldes ötlete, mert az első nagyobb csapadék után megsüllyedt volna virágföld, vagy teljesen el is mosta volna az eső és ugyanolyan hepehupás maradt volna. Szóval az lett volna a plusz munka ha csak összecsapjátok mert utána szedhettétek volna ki a virágföldből a sittet. Viszont ha jól csináltátok (de bízok a mérnöki szakértelmedben) akkor örök élet.

Rynard 2010.11.17. 22:34:46

Jelentem eddig birja a mu: Kellene ra meg egy kis fu, hogy jobban tartson, de anelkul is eleg stabil a dolog. Tegnap ejjel durva vihar volt, de szerintem nem sullyedt egy centit sem. No, nem hiaba nezegettem azokat a romai utakrol szolo konyveket Soctoreknal, Regesz ur biztos buszke lenne ram :)

LoozerD 2010.11.18. 02:24:29

azért gondolom a 3-4 réteg, cölöp alapozás, gránitkő bevonat elmaradt, de nem is kell kétezer évig kibírnia..
süti beállítások módosítása